Витік води

Попереднє випробування підземних трубопроводів випробувальним тиском може проводитися безпосередньо після заповнення трубопроводу водою і повинно тривати не менше 10 хв., після чого тиск знижується до робочого та проводиться огляд трубопроводу. Витік води при гідравлічному випробуванні напірних трубопроводів не повинен перевищувати величин. Трубопроводи діаметром 400 мм і менше дозволяється випробовувати без визначення величини витоку,
якщо випробувальний тиск у знеповітряному трубопроводі падає протягом 10 хв. лише на 0,5 ат. Методи випробування напірних трубопроводів на витік встановлюються Технічними умовами з урахуванням впливу зміни температури трубопроводу, деформації його стінок та утримання | повітря у заповненому трубопроводі. Після гідравлічного випробування водопровідна лінія, призначена для питного водопостачання, піддається промиванню, хлоруванню та повторному промиванню. Промивання проводиться чистою водою від діючого водопроводу, ділянками довжиною до 1 км, з якомога більшою швидкістю при повному заповненні трубопроводу. За відсутності на ділянці випусків, що промивається, промивання здійснюється шляхом спуску через гідранти або спеціально пристосовані для цієї мети фасонні частини.

Промивання проводиться до повного очищення води від каламуті та інших домішок. У процесі промивки проводиться відбір проб води для лабораторного дослідження (на початку, у середині та наприкінці промивання). Остаточний результат дослідження води має відповідати ГОСТ 2874-45. ?