Використання склоблоків у будівництві та ремонті

Склоблоки є оригінальним будівельним матеріалом, що використовується для зведення елементів будівель різноманітного призначення, а також для обробки та створення інтер’єру в житлових та офісних приміщеннях. Перевагою склоблоків є їх висока світлопроникність, при цьому будматеріал не втрачає свої звуко- та теплоізоляційні властивості, а також має високу вогнестійкість.

Практичні властивості склоблоків
Вже відійшли ті совдепівські часи, коли склоблок був цеглою з каламутного, сірого скла. Використовувати такий матеріал як обробний тоді ніхто й думати не наважувався. Тепер же, завдяки новітнім технологіям, склоблок набув такого різноманіття форм і кольорів, що використовувати його при створенні оригінальних елементів дизайну стало дуже модним та неординарним.

Склоблок являє собою порожню цеглу з гладкою або рифленою поверхнею, яка може бути прозорою, матовою або навіть кольоровою. Форма склоблоків залежить від його призначення, стандартні розміри становлять 19х19 або 24х24 см.

Стіни зі склоблоків мають відмінну міцність, стійкі до різноманітних перепадів температур і можуть витримувати навіть невеликі землетруси.

Звичайно, для будівництва несучих конструкцій такий матеріал не підійде, але для створення стелі в котеджі або навіть цілого даху вони знаходять іноді своє застосування у власників елітної нерухомості. При такому використанні склоблоків отримують цілі неординарні кімнати, повні тепла та сонячного світла.

У промисловості у приміщеннях, де неможливо встановити рамні вікна, застосування склоблоків також добре виправдане. Непогано виглядають вони при оформленні отворів сходових майданчиків, у спортивних комплексах, басейнах та багатьох інших спорудах.

Естетичні властивості склоблоків
За допомогою цього матеріалу можна реалізувати дуже сміливі та несподівані рішення дизайнерського мистецтва. З його допомогою зводять стіни або їх частини при відгородженні ділянок приміщень, оформляють різноманітні стійки, перегородки та кабінки (навіть душові), створюють інтер’єр в оранжереях та зимових садах.

Можливе використання склоблоків і при викладанні підлоги замість плитки – навіть якщо власник такого пишноти примудриться його розбити, ремонт таких конструкцій простий і ефективний.

Цікаві склоблоки і своїм можливим застосуванням для створення вітражів – використовуючи неймовірні комбінації кольорів, розмірів та фактури, можна з цим матеріалом створити цілі композиції.