Пилкозбірники – невід’ємний інструмент для бджоляра

Щоб вигодувати потомство бджолам потрібен пилок. Це не менш важливий продукт життєдіяльності комах, ніж мед. Корись пилка, майже така ж, як і меду. Він позитивно впливає на всі системи тіла людини. Багато років пасічники вигадували різні методи, як добути пилок. Сьогодні для цього існують пилкозбірники – спеціальні вловлювачі. На нашому сайті вони представлені в асортименті. Ціни, матеріал виготовлення, ефективність і методи установки різні.

Пилкозбірник пластиковий 3X APIS (Україна) – купити в інтернет-магазині Парк Плюс: ціна, відгуки, фото, характеристики


Що таке пилок і як його здобувають

Коли бджоли збирають нектар відбувається процес опилення рослин. Комаха сідає на квітку і до її тіла чіпляється частина пилка. Цей матеріал бджола несе до вулика і, якщо на льотку немає донного пилковловлювача, поміщає в соту.
Коли на льотку встановлений пилкозбірник, бджола проходить крізь нього, лишаючи пилок. Далі він зберігається в спеціальному контейнері, сушиться від вологи і використовується в різних сферах: медицині, косметології та дієтології.
Для виробництва пилковловлювачів, їх деталей використовують пластик, метал і дерево. Кожен пристрій має стандартну конструкцію, складається з корпусу, решітки, сітки-фільтра і сховища. Є моделі з отворами для трутнів – вони більші за медоносних бджіл, а тому не зможуть пройти крізь звичайні.
Збирають пилок за рахунок рядів отворів по 3 мм. Через них бджоли і проникають до вулика, але перед тим залишають весь здобутий пилок. Він потрапляє до спеціального контейнера і чекає доки його не забере пасічник.
Вибрати і купити пилкозбірник по доступним цінам можна онлайн на сайті або по телефону. В наявності різні варіанти для вуликів усіх видів.

Види пилковловлювачів

Пилкозбірник донний з кришкою пластиковий (Україна) – купити в інтернет-магазині Парк Плюс: ціна, відгуки, фото, характеристики

Щоб здобути пилок бджолярі встановлюють донні пилковловлювачі. Вони представлені у двох варіантах:
зовнішні пилкозбірники;внутрішні.Зовнішні встановлюють на нижній льоток – їх наповнення відбувається впродовж одного дня. Внутрішні встановлюють у вулику між основним корпусом – гніздом і гігієнічним дном. Їх лотки більші за обсягом, тому наповнюються довше. Перевага внутрішніх льотків – вони захищені від будь-яких погодних умов корпусом вулика.

Де замовити якісні пилкозбірники

Широкий асортимент різноманітних пилковловлювачів представлений в інтернет-магазині ПаркПлюс. Це якісні елементи від перевірених виробників. Ціна пилковловлювачів диференційна – залежить від особливостей конструкції, матеріалу виготовлення та інших особливостей.